Dierenarts spoed: een unieke service van VET&GO - VET&GO
Naar de hoofdinhoud

Dierenarts spoed: een unieke service van VET&GO

Een dierenarts is per definitie iemand die alle dieren in zijn hart draagt en een beroep heeft gekozen ten dienste van het welzijn en de gezondheid van dieren. Een hekel punt is echter de beschikbaarheid van een gespecialiseerde dierenarts wanneer de praktijk voor het publiek gesloten is en een consultatie toch noodzakelijk blijkt. En hier treedt VET&GO naar voren.

Dierenarts spoed

Een nobele missie voor de dierenarts spoed: dierenlevens redden

Wij staken de koppen samen en besloten om in het Brusselse een service in het leven te roepen waarbij een dierenarts van wacht Brussel bereikbaar is op elk moment dat de vaste dierenartsenpraktijken dicht zijn. Op die manier kunnen huisdieren voortaan altijd op medische zorg rekenen, door dierenartsen die weten dat ook dieren in nood hulp behoeven. En dat die dringende hulp zich vaak vertaalt in een spoedopname om het leven van uw huisdier te redden.

Professionaliteit en neutraliteit: de kwaliteiten van de dierenarts spoed bij VET&GO

De dierenartsen die bij ons instaan voor de consultatie, de diagnose en de zorgverlening, zijn stuk voor stuk professionele mensen die in ons centrum verder opgeleid worden om zich in noodsituaties en spoedopnames te specialiseren. Onze spoeddienst werkt bovendien nauw samen met de dierenartsen van de streek, waardoor een harmonieuze symbiose wordt gecreëerd en onze diensten zich profileren als een aanvulling op de dienstverlening die door de vaste dierenartsen aan hun klanten wordt verzekerd. Een neutraliteit ten overstaan van collega’s, die de professionaliteit van ons team verder benadrukt.

Dierenarts spoed : zo werkt het

Vet&Go is geen dierenartspraktijk naast de bestaande praktijken in de Brusselse regio. Tijdens de openingsuren van andere dierenartspraktijen zijn onze diensten niet bereikbaar, en in die zin werken wij dus niet parallel met de gebruikelijke zorgverlening van uw dierenarts. Onze dienstverlening bestaat erin om een kwaliteitsvol opvangnet te vormen wanneer de praktijk van uw dierenarts gesloten is. Vet&Go is met andere woorden een spoeddienst. Onze dierenarts spoed van wacht staat ’s avonds, ’s nachts, tijdens het weekend en op alle feestdagen voor uw huisdier klaar.

Uw dierenarts spoed van Vet&Go zal uw huisdier met de nodige zorgen helpen wanneer de toestand van het dier “wachten tot morgen” niet toelaat. Om deze dringende hulp te kunnen verlenen, zijn wij op een vlot toegankelijk punt vlakbij de ring van Brussel gevestigd. Vet&Go verzekert trouwens ook een ophaaldienst met een geschikt voertuig voor dierenvervoer, om uw huisdier in nood veilig naar de dierenarts spoed te brengen als een verplaatsing met een gewone wagen niet aangewezen is. Op die manier kunnen wij u helpen vermijden dat verkeerd transport in een noodsituatie tot noodlottige gevolgen leidt en u bij ons aankomt wanneer het voor uw huisdier te laat is.

Ons centrum is met alle nodige apparatuur uitgerust om een diagnose te kunnen stellen. Dit is belangrijk om nadien een verslag van onze bevindingen te kunnen opstellen, die naar uw dierenarts wordt overgemaakt. Dit betekent dat Vet&Go na de dringende zorgen alles terug in handen van uw dierenarts geeft voor de verdere opvolging.


De toestand van uw dier maakt u zorgen en uw benhandelende dierenarts is gesloten?

Bel ons om raad te krijgen van onze regulerende dierenarts

+32 2 720 00 24